Kokkekniv

Med en professionel kokkekniv i hånden bliver madlavning legende let. Kokkekniven er en uundværlig allround kniv, som kan benyttes til kød, fisk, grøntsager, frugt m.m. Kokkeknivens gennemtænkte udformning muliggør et hav af forskellige skæreteknikker, og der er derfor ingen grænser for, hvor kokkekniven kan tage din kulinariske kunnen hen.

Her på siden kan du læse mere om kokkekniven og dens egenskaber, og ikke mindst om, hvorfor kokkekniven bør være en fast bestanddel af enhver køkkenknivsamling. Og så kan du naturligvis tage et kig på Cibumics udvalg af professionelle kokkeknive.

4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

Kokkekniven: Køkkenknivenes Rolls-Royce

Hvis du endnu er en relativt ny køkkenknivsamler, så er kokkekniven et fornuftigt sted at starte. Kokkeknivens oprindeligt tiltænkte anvendelse var til skæring og deling at store stykker kød. I dag benyttes kokkekniven dog til alverdens formål i køkkenet og er for mange en yndet allround kniv. Du kan benytte kokkekniven til behandling af store råvarer heriblandt naturligvis kødstykker, men også til fisk, grøntsager og frugt. Kokkekniven er derfor et helt essentielt redskab og muligvis den allervigtigste køkkenkniv, du kan anskaffe dig.

Når man arbejder med en professionel kokkekniv har man et væld muligheder, hvad angår forskellige skæreteknikker. Man kan skifte mellem at hakke, bruge en mere en rokkende bevægelse eller en rulleteknik. Det, der muliggør de forskellige teknikker, er knivbladets udformning. Kokkekniven er nemlig udstyret med et buet blad, der muliggør en glidende bevægelse fra spids til bund langs det skarpe blad. Nogle knive har et mere buet knivsblad end andre og er derfor mere anvendelige til rullende bevægelser end kokkeknive med et lige blad. Denne specifikation kan være relevant at tage op til overvejelse, når du skal investere i en kokkekniv

Kokkeknive er udstyret med et bredt blad med en flad top. Den flade overside på klingen betyder at du kan bruge dine fingre til at støtte kniven og til at lægge vægt i, når du skærer. Som med alle andre knive er det vigtigt at huske at holde bladet tilpas skarpt – jo sløvere din kniv er, desto farligere er den at arbejde med. For at kunne holde din kokkekniv skarp har du brug for et strygestål og en slibesten, og her hos Cibumic kan du finde et bredt udvalg af begge.

Vælg den rette kniv til forskellige formål

Anskaffelsen af en kokkekniv er som nævnt et fornuftigt sted at påbegynde sin køkkenknivsamling, da kokkekniven er et særdeles alsidigt redskab. Men selvom kokkekniven kan anvendes til mange forskellige formål, er det en god idé at udbygge sin knivsamling yderligere, da kokkekniven ikke fyldestgørende kan erstatte alle andre knivtyper.

Du kan fx med fordel anskaffe dig en god brødkniv. Em brødkniv har et takket blad og en anden tyngefordeling og kan derfor ikke erstattes af en kokkekniv. Herudover er en urtekniv også en investering værd, da den på grund af sin størrelse i høj grad differentierer sig fra kokkekniven. Urtekniven er uundværlig i arbejdet med små råvarer og krydderier. Vil du gerne have fingre i en kniv, der er ekstra velegnet til større grøntsager, er en Santoku-kniv en investering værd. Santoku-kniven fungerer også som en fremragende allround kniv, men er i særhed velegnet til at hakke grøntsager.

Kontakt os og hør mere

Hvis du har spørgsmål til din nye kokkekniv eller behov for råd og vejledning er du altid velkommen til at kontakte os enten på tlf. 71 78 73 77 eller på mail info@cibumic.com. Hos Cibumic er vi altid klar til at hjælpe og deler hellere end gerne ud af vores mangeårige ekspertise.