Santoku kniv
Hos Cibumic har vi et bredt udvalg af japanske køkkenknive af ypperste kvalitet og til knivskarpe priser. I vores sortiment finder du en bred vifte af knivtyper, heriblandt kokkeknive, brødknive, urteknive, Santoku-knive og universalknive. Hver enkelt knivtype har sin egen funktion og berettigelse i dit køkken. Kun ved at bruge den helt rigtige kniv opnår du optimale skæreresultater.
Her hos Cibumic har vi en stor forkærlighed for japanske knive. I Japan har der igennem århundreder været en stolt tradition inden for stålarbejde, smederi, sværd- og knivmageri – en tradition der kan spores helt tilbage til samuraiernes tid. Japanerne har altså længe været foregangsmænd, når det kommer til produktion af knive og er den dag i dag til stadighed frontløbere, når det kommer til førsteklasses knivmageri.
I det følgende kan du læse om den japanske Santoku-kniv, som er en uundværlig allround kniv for enhver rutineret kniventusiast.
-
Elite Japansk Santoku kniv 18cm
1.195,00 DKKIkke på lager
-
Elite Japansk Nakiri Grøntsagskniv 16cm
1.195,00 DKKIkke på lager
-
Kurouchi Japansk Atsudeba kniv
675,00 DKK -
AOGAMI Japansk Santoku kniv 16,5cm
995,00 DKK -
AOGAMI Japansk Sho-Santoku kniv 14,5cm
795,00 DKKIkke på lager
-
Elite Kengata Santoku kniv 16cm
1.095,00 DKK
Santoku: Den klassiske japanske allround kniv
Santoku-kniven er en klassisk japansk allround kniv med et karakteristisk bredt knivblad og en ekstra skarp knivsæg. Knivens elegante træskæfte og brede knivblad udført i kvalitetsstål giver Santoku-kniven et professionelt og æstetisk udtryk, der pryder ethvert køkken.
Knivens mange anvendelsesmuligheder gør Santoku-kniven til en af japanernes absolut foretrukne køkkenknive. Santoku-kniven kan nemlig benyttes til mange forskellige formål, heriblandt til at skære kød, ost, grøntsager, frugt, nødder og krydderurter. Santoku-knivens blad er velegnet til skære tynde skiver, hvilket kan være særligt brugbart i forbindelse med håndtering af grøntsager. Hvis du skal til at starte en samling af køkkenknive er anskaffelsen af en Santoku-kniv et fornuftigt sted at starte.
Når du har anskaffet dig en Santoku-kniv er det vigtigt at du sørger for at holde kniven ved lige ved at slibe den. Vi anbefaler at du anskaffer dig et keramisk strygestål samt din egen slibesten til formålet, så du til hver en tid kan holde din Santoku-kniv så skarp som ny.
Find den helt rigtige Santoku-kniv
Når du skal vælge en Santoku-kniv er der flere faktorer, som du bør tage op til overvejelse, herunder knivens størrelse.
Her på siden kan du finde et udvalg af Santoku-knive i forskellige størrelser. Bladets længde afhænger af hvilke råvarer du arbejder med. Skal du fx bruge Santoku-kniven til at snitte mindre frugt og grønt eller til andet præcisionsarbejde, kan du med fordel vælge en kniv med et lidt kortere knivsblad. Skal du derimod skære hele fisk, en steg eller større grøntsager, bør du benytte en Santoku-kniv med en tilsvarende større klinge. Ved at vælge en kniv med den rette længde klinge sikrer du dig optimal føling med de råvarer du håndtere.
Santoku-knivens hårdhed ligger på omkring de 60 HrC og dermed placerer kniven sig i den relativt hårde ende. Santoku-knive har et højt kulstofindhold og dette, sammenholdt med knivenes hårdhed, betyder at knivene ikke behøver at blive slebet så ofte som knive med blødere klinger. På mange Santoku-knive er klingen desuden spækket med små fordybninger, som medvirker til at fødevarer klistrer mindre fast til kniven. Dette er særligt brugbart hvis du skal arbejde med fødevarer, der har tendens til at klæbe sig fast til kniven.
Kontakt os og hør nærmere
Hos Cibumic står vi altid klar til at hjælpe dig. Vi er specialister inden for området og deler gladelig ud af vores ekspertise. Har du brug for vejledning eller har du spørgsmål til din nye eller kommende Santoku-kniv, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 71 78 73 77 eller på mail info@cibumic.com.