Yanagiba knive
-
Kurouchi Japansk Yanagiba kniv
565,00 DKK
Sashimi – en udsøgt japansk delikatesse
Betegnelsen ”sashimi” dækker over tyndskårede stykker af friskt, råt kød, typisk fisk og skaldyr, fx tun, laks, blæksprutte eller kammusling. Sashimi associeres typisk med sushi, men modsat sushi serveres sashimi uden ris. Kvaliteten af pågældende fisk skal derfor være høj nok til, at det skårne kød kan stå alene.
Og netop fordi de fine stykker fisk skal kunne bære retten i sig selv er det ekstra vigtigt at udskæringen er tynd og præcis. Dette sikrer man ved at benytte den specialdesignede Yanagiba-kniv til formålet.
Målrettede køkkenredskaber fremmer gastronomien
For at kunne levere gode resultater i køkkenet er det essentielt at benytte sig af målrettede køkkenredskaber, herunder specialknive. Særligt i arbejdet med så skrøbelige materialer som fisk og skaldyr er specialredskaber vigtige.
Yanagiba-kniven er en uundværlig investering for dig, der elsker at prøve kræfter med det japanske køkken, hvor fint skære- og snittearbejde forekommer i ét væk. Også hvis du skal give dig i kast med sushi er en Yanagiba-kniv et nyttigt redskab. Men Yanagiba-kniven kan naturligvis også bruges uden for det japanske køkken. Kniven kan benyttes til at skære alverdens tynde råvarer, både grøntsager, fisk og kød.
Opnå perfekte skæreresultater med blue steel
Yanagiba-knivene er fremstillet i den sydlige del af Japan i den lokale ståltype blue steel. Blue steel er en specialudviklet ståltype til lige præcis sashimi-knivens formål. Et knivsblad af blue steel er rigt på chrom og metallet tungsten, hvilket gør at kniven holder sig bedre. Over tiden forventes det at stålet patinerer med en blålig farve, hvoraf navnet udspringer. Tag et kig på nogle af vores andre japanske knive - en del af dem er beriget med blue steel.
Oprethold din Yanagiba-knivs skarphed
En kniv er kun så god, som den er skarp. Derfor er det vigtigt at du vedligeholder din Yanagiba-knivs skarphed. Til at skærpe kniven på daglig eller ugentlig basis anbefaler vi at du benytter et strygestål. Med et strygestål ved hånden kan du med enkelte strøg sikre dig en altid topskarp Yanagiba-kniv. Udover den hyppige vedligeholdelse med strygestål vil det være nødvendigt at slibe kniven på en slibesten nogle gange om året. Med en slibesten kan du give dine knive nyt liv ved at give dem en mere grundig slibning end den som strygestålet kan tilbyde.
Hos Cibumic står vi altid klar til at hjælpe
Hos Cibumic står vi altid klar til at hjælpe og vejlede dig. Vi er specialister i knive og knivtilbehør og deler gladelig ud af vores mangeårige erfaring. Har du spørgsmål til din nye eller kommende Yanagiba-kniv eller har du brug for vejledning i hvordan du plejer din nye kniv, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 71 78 73 77 eller på mail info@cibumic.com.