Strygestål

For at kunne holde dine nye knive ved lige er det nødvendigt at bruge et strygestål. Med et par strøg på et strygestål inden madlavningen vil dine knive altid være superskarpe og have optimal funktionsevne i køkkenet. Hos Cibumic har vi et stort udvalg af strygestål til alle slags knive. Her på siden kan du se vores sortiment og samtidig blive klogere på, hvorfor det er vigtigt at anskaffe sig et strygestål til sine knive.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side

Hold dine knive ved lige med et strygestål

Med et strygestål kan du holde dine knives kvalitet ved lige på daglig basis. Fra det øjeblik du tager dine nyindkøbte knive i brug begynder de at blive sløve – og dette er uafhængigt af, om knivene er dyre eller billige. En knivsæg bliver sløv fordi brugen af kniven påfører knivsæggen små hak og skævheder. Knivsæggens hårdhed har en lille betydning for præcis hvor lang tid det tager en kniv at blive sløv, men sløv bliver den med tiden uanset hvad. Derfor bør du anskaffe dig et strygestål samtidig med at du investerer i nye knive, så du løbende kan holde dine knives kvalitet ved lige.

Optimér vedligeholdelsen med en slibesten

Et strygestål er et redskab som bruges til daglig skærpning af dine knive og du kan med fordel benytte strygestålet hver gang du skal til at lave mad. Dette er ikke en nødvendighed, men en luksus, og man kan ofte sagtens nøjes med at skærpe sine knive 3 til 4 gange om måneden.

En knivsæg er opbygget af en masse små takker, som helst skal pege den samme vej, for at kniven kan skære optimalt. Strygestålet skærper kniven således at takkerne er ensrettede på trods af det slid, som daglig brug af kniven medfører, og hermed opretholder strygestålet knivens skarphed.

Udover et strygestål er det fra tid til anden også nødvendigt at slibe sine knive på en slibesten. Dette gøres dog langt sjældnere – typisk 1 til 2 gange i kvartalet. Her hos Cibumic har vi et stort udvalg af slibesten, så du er garanteret at kunne finde en, der matcher dine behov.

Vælg det rigtige strygestål

Der findes mange typer af strygestål, alle målrettet forskellige typer af knive. Det almindelige strygestål er primært egnet til at rette æggen op på knive, hvis stål er relativ blødt, som det gør sig gældende på knive i den lavere prisklasse.

Et keramisk strygestål er opbygget af hårdt sammenpresset keramisk materiale. Keramiske strygestål er i sig selv meget hårde og egner sig derfor godt til at genoprette knivsæg af hårde ståltyper, heriblandt japanske knive. Det keramiske strygestål er derfor velegnet til både almindelige knive og til knive med ekstra hårdt stål, såsom japanske knive.

Der findes også en type af strygestål kaldet diamantstrygestål, som er opbygget af en kerne af rustfri stål overtrukket med diamantpulver. Overfladen på diamantstrygestålet er ru og stålet har en mere slibende effekt på kniven, end de andre strygestål. Et diamantstrygestål bruges ofte af folk, der tilbringer meget tid i køkkenet og som derfor gerne vil være fri for at skulle slibe knive ofte.

Kontakt os og bliv klogere

Er du i tvivl om hvilket strygestål du skal vælge til dine nyindkøbte knive? Eller har du brug for vejledning i, hvordan du skal anvende dit nye strygestål? Så tøv ikke med at kontakte os.

Hos Cibumic står vi altid klar med svar og gode råd. Vi har mange års ekspertise inden for knive og knivtilbehør, som vi hellere end gerne deler ud af. Kontakt os på tlf. 71 78 73 77 eller på mail info@cibumic.com.