Slibesten

For at garantere konsistente resultater af høj kvalitet er det nødvendigt at dine knive har optimal funktionsevne, og dette kræver at knivene bevarer deres skarphed. Kvalitetsknive mister nemlig deres gode kvaliteter, hvis knivsæggen bliver sløv. For at pleje og vedligeholde dine knive er en slibesten derfor svær at komme uden om.

Cibumics slibesten er de førende i Danmark og benyttes af et utal af professionelle kokke såvel som hobbykokke. I det følgende kan du se nærmere på vores udbud af forskellige slibesten og finde den helt rette model til dine behov. Her på siden kan du også gøre bekendtskab med andre redskaber, som kan bidrage til en langvarig og optimal funktionsevne for dine knive. 

20 vare(r)

pr. side

20 vare(r)

pr. side

Forlæng dine knives levetid med en slibesten

En slibesten er et køkkenredskab, som bruges til at slibe knivsblade på, med det formål at bibeholde knivenes skarphed. Vedvarende brug af en kniv vil med tiden automatisk medføre at knivsæggen bliver sløv og sløvheden vil afspejle sig i kvaliteten af de resultater, som kniven leverer i køkkenet.  Med en slibesten sikrer du dig det højest mulige vedvarende udbytte af dine knive.

En slibesten er et essentielt køkkenredskab både for den professionelle kok, men også for ethvert madøre, der gerne vil levere kulinariske oplevelser af høj kvalitet – hver gang. Sløve knive er noget der kan tage madlavningsglæde fra enhver entusiast og det er også en af de primære faldgruber hvad angår faren for at skære sig i forbindelse med skære- eller snittearbejde. En slibesten er derfor en god investering, hvis du vil sikre dig optimale forhold i køkkenet. Med en slibesten i hjemmet slipper du desuden for ulejligheden ved at skulle besøge en knivssliber i tide og utide.

Cibumics slibesten er af japansk oprindelse og bliver fremstillet hos en virksomhed, der har specialiseret sig i netop slibeudstyr. Du er derfor garanteret et produkt af høj kvalitet, produceret af håndværkere, der kan deres kram.

Find den helt rigtige slibesten

Hos Cibumic tilbyder vi slibesten med forskellige specifikationer og i forskellige prisklasser. Du kan derfor med sikkerhed finde en slibesten, som er velegnet til netop dine personlige behov.

Her på siden kan du se vores store udvalg af slibesten og du kan også finde det udstyr du har brug for, for at kunne bevare kvaliteten på din slibesten, eksempelvis afrettersten, diamantfile og vinkelguides.

I det følgende udrulles nogle af de centrale spørgsmål, som man typisk stiller sig selv, i jagten på den rette slibesten.

Hvilket materiale skal min slibesten bestå af?

Fælles for alle vores slibesten er at de består af materialet corundum, der er syntetisk fremstillet. Med en syntetisk slibesten er du sikret en ensartet sten med en fuldstændig konsistent kornstørrelse hele vejen igennem stenen. Med natursten er det ikke altid til at vide, hvad der gemmer sig under overfladen og man kender heller ikke kornstørrelsen under stenens ydre lag. Alle disse uvisheder er du foruden med en slibesten af corundum.

Kan Cibumics slibesten bruges til netop mine knive?

Cibumics slibesten er universelle og kan bruges til alle knivmærker. Mange er af den fejlagtige opfattelse at ens slibesten skal være af samme mærke som ens knive. Dette er ofte en overlagt strategi fra knivfabrikanternes side, der skal sikre at du kontinuerligt lægge dine penge hos dem. Cibumics slibesten kan benyttes til alle typer og mærker af knive – fra Globalknive til dyre japanske specialknive.

Hvilken kornstørrelse skal jeg vælge?

Slibesten kommer med forskellige kornstørrelser og slibningens grovhed afhænger af netop kornstørrelsen. Derfor er slibestenens kornstørrelse den primære faktor, som du skal tage stilling til, når du skal vælge den rette slibesten. Et lavt korntal er lig med en grov slibning og jo højere korntallet er, desto finere bliver slibningen. Derfor indleder man altid sin knivslibning med et lavere tal og bevæger sig opad. Hvis du anskaffer dig en tosidet slibesten får du to forskellige kornstørrelser på én sten og dermed mere for pengene. 

Hos Cibumic tilbyder vi slibesten i mange forskellige kornstørrelser. Vi har slibesten helt ned til korn 400, som bruges til at rette knivsæggen op på ny, og helt op til korn 10.000, som er en ultrafin kornstørrelse, der bruges til polering af knivsæggen. Er du nybegynder anbefaler vi at du lægger ud med at anskaffe dig en våd slibesten i korn 400/1000 eller 2000/5000. Du kan med fordel supplere din slibesten med et keramisk strygestål, som du kan benytte til at vedligeholde dine knive til dagligt.

Kontakt os og hør nærmere

Hos Cibumic står vi altid klar til at hjælpe dig. Vi er specialister inden for området og deler gladelig ud af vores ekspertise. Har du brug for vejledning eller har du spørgsmål til vores slibesten eller andre af vores produkter, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 71 78 73 77 eller på mail info@cibumic.com.