Bedste knivsliber og knivaftrækker

Vi får af og til spørgsmålet om hvad man skal vælge, en knivsliber eller strygestål og slibesten. Svaret er ikke sort og hvid. For det afhænger meget af personen som skal bruge kniven i køkkenet. Ligesom det er med eksempelvis biler. Nogle folk går meget op i hvor mange HK motoren kan levere og vasker kun deres vil med hånden og kunne aldrig drømme om at køre bilen i vaskehallen. OG for nogle afhænger det lidt af hvor travlt man har det på det pågældende tidspunkt om man vælger vaskehallen eller selv står og vasker bilen med håndkraft. Der er ingen tvivle om hvad der giver det bedste resultat. Sådan er det også med hensyn til at slibe sine køkkenknive. 

Hvis du går efter den ultimative performance og vil have en skarp kniv uden sammenligning, så skal du slibe den på en slibesten og vedligeholde kniven i det daglige med et keramisk strygestål. Det kræver vel og mærket både tid og lidt øvelse for at mestre denne teknik. Men så står du også med nogle knive som er en ren fornøjelse at arbejde med.

Men hvis du mere er til det bekvemme og den hurtige løsning og ikke har brug for at dine knive altid spiller MAX så er en knivsliber også kaldet knivaftrækker et godt alternativ til dig. Nogle vil også kalde en knivaftrækker den ”dovnes” strygestål. Det er fordi den næsten virker som et strygestål, men knivaftrækkeren kræver ikke som et strygestål træning at bruge ordenligt. Med mindre du arbejder flere timer dagligt med kniv lærer du måske aldrig at bruge et strygestål optimalt. Man kan risikere at ødelægge sine knive når hvis man banker den ind i et strygestål. I de tilfælde er en aftrækker meget bedre. Det er nemlig ret svært at bruge den forkert. Hvis du er på udkig efter en hurtig og nem måde at slibe dine knive på i dagligdagen fordi du ikke lige prioritere at sætte dig ind i hvordan man skal bruge et strygestål, og en slibesten, er en knivaftrækker et rigtig godt alternativ.

Træk og slip og skær videre, det er ikke svære end det at bruge en knivaftrækker.

Hvis du gerne vil købe en knivaftrækker anbefaler vi selvfølgelig Cibumic knivsliber. Udseendet er selvfølgelig professionelt i stål med sorte holdere til strygeklingerne som er wolfram carbide belagte for at give den en længere holdbarhed. Den har tilmed en god vægt så den står stabilt på bordet.

 

I kategorien :