Valg af afrettersten til slibesten

Hvad er en afrettersten og hvorfor har du brug for en?

En afrettersten er en grov sten, der bruges til lave en plan overflade på slibesten med. For at opretholde flad og lige kanter på skæreværktøjer, er det nødvendigt at få en flad sten til at slibe på.

Sten som vådslibesten sliber meget hurtigt, fordi bindemidlet, der holder sammen på stenens materiale, nedbrydes meget hurtigt og konstant eksponere frisk slibekorn. Selv om dette resulterer i hurtig fjernelse af metal, betyder det også, at stenen er relativt hurtig til at miste sin fladhed ved brug.

Hastigheden af dette slid varierer af både kornstørrelse og generel hårdhed af slibestenen. Generelt, jo grovere sten, jo hurtigere er slidet. Desuden er jo højere hårdhed af stenen, jo hårdere bindemidlet og derfor jo langsommere slid.

Se her hvordan du bruger en afrettersten.

 

Hvad er mulighederne for afrettersten?

Der er to hovedtyper af afrettersten til rådighed, diamant belagte plader og slibende afrettersten.

Slibende afrettersten er oftest lavet af slibemiddelet siliciumcarbid. Disse sten bruger vand til en slibepasta og gør et godt stykke arbejde med at plane alle typer af vandsten. De fås i forskellige størrelser. Disse afrettersten slides over tid. Når dette sker, kræver de selv en afretning, ofte på en diamant belagt plade. Sibende afrettersten er generelt mere økonomiske end diamant belagte plader som afrettersten. Cibumic har begge typer af slibesten i shoppen.

Hvilken afrettersten er den bedste?

Der findes ingen afrettersten som passer til alle menneskers behov. Alle afrettersten er i stand til at give dig flad slibesten, klar til at bruge. Tænk på mængden af slibning du laver, en god kvalitet slibende afrettersten kan være et billig alternativ og kan fint klare jobbet, men en kvalitet diamant afrettersten kan være mere effektiv, hvis du jævnligt skal afrette slibesten.

Køb din afrettersten her.

I kategorien :