Sådan bliver du klimavenlig i køkkenet

Slib dine knive selv

Når du køber en Slibestenen fra Cibumic, er du med til at spare klimaet for 300kg CO2. Ved at slibe dine knive selv i stedet for at købe en ny kniv når den gamle er ved at være træt og sløv, spar du miljøet en masse CO2. Hver gang du skifter dine køkkenknive ud, belastes klimaet fordi der skal udvindes metal til fremstilling af nye køkkenknive. Det er bedre og nemt at slibe dine gamle køkkenknive istedet for. Og så kan de faktisk blive temmelig skarpe. Samtidig med at du spare miljøet for CO2 spare du også på din egen pengepung. En slibesten kan bruges igen og igen, og den koster meget mindre end et nyt sæt køkkenknive. Køb dine slibesten her...

Skift budget ud med kvalitet

Mange har tendens til at købe mange, men billige ting. Det resulterer ofte i, at køkkengrej som eksempelvis en køkkenkniv hurtigere skal skiftes ud, og det koster på CO2-barometeret. Det gavner miljøet, når man køber færre knive, men knive af bedre kvalitet som eksempelvis japanske kvalitets knive. Det er ganske vist dyrere at anskaffe sig i første omgang, men miljøet skades mindre gange, når man dropper {brug og smid væk-kulturen}

Vælg vandhanen

Det er fristende at tage en flaske kildevand hen til aftensbordet eller med på turen, men hvis man med god samvittighed vil kunne sætte tænderne i en lækker rød bøf, skal man gå uden om kildevandet som er transporteret for at du kan drikke det. Drik istedet for vand fra hanen. Kvaliteten er den samme. Og så spare du også penge samtidig med. 

Spis efter årstiderne

Det er en god idé kun at spise jordbær i juni og juli, hvor de danske jordbær er modne og kan købes i butikkerne. Miljøet belastes, når jordbær og andre frugter skal transporteres fra eksempelvis Marokko, for at vi kan spise dem året rundt. Jo mere lokalt, du spiser, des mindre CO2 udleder du.

 

Spis vild kød

Skift okse, gris eller kyllingen ud med kød fra rådyr, hjort eller vilde fugle. Kød er en naturlig del af mange folks diæt, og det ikke uden grund. Kød smager super lækkert og er en stor kilde til proteiner og mineraler. Desværre er dyr som er opdrættet hos landmanden en meget stor klimabelastning. Så hvis du vil skåne miljøet bør du istedet for skifte det opdrættet kød ud med vild kød. Vilde dyr der skydes af jægere belaster ikke klimaet, de er alene et overskudsprodukt af naturen. Samtidig er vild kød meget sundt, og de vilde dyr har haft et frit og godt liv, uden nogen siden at have set indersiden af en overfyldt stald. 

I kategorien :