Hvor tit skal jeg slibe min kniv?

Hvor tit skal jeg slibe min kniv?

Jeg har lige købt en kniv, hvor lang tid går der før jeg skal slibe min køkkenkniv?

Din kniv begynder at blive mindre skarp fra første gang du bruger den. Det er uanset hvor dyr en kniv du har købt. Det kan tage længere tid for kniven at blive sløv når knivbladet er lavet af hård stål som eksempelvis VG-10 eller blue steel, men faktum er at din kniv tit bliver sløv hurtigere end du syntes er ok.

Ved at bruge din kniv med omhu og ikke skære ned i hårde overflader er vigtig for at have en lang “holdbarhed” på din skarpe kniv. Undgå at have skæreunderlag som en tallerken, glas og metal. Brug istedet for altid et skæreunderlag af blødt træ eller blødt plast.

Hvor ofte du skal slibe din kniv afhænger af hvor ofte du bruger din kniv og hvilken måde du anvende din kniv på, samt hvilken stål type kniven er fremstillet af. Endelig er dit eget temperament for hvor skarp du egentlig forventer din kniv skal være er også med til at sætte standarden for hvor ofte kniven skal slibes. I praksis ved normal brug, bør du slibe din kniv en til to gang i kvartalet for at opnå følelsen af en ny skarp kniv.

Vores holdning er at du opnår den skarpeste kniv ved slibning med en våd slibesten, og daglig vedligeholdelse med et keramisk strygestål som er nemt og hurtigt.

Køb dine slibesten her.

I kategorien :