Hvilken slibesten type?

Hvilken type slibesten skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige typer af slibesten. 

Hvilken slibesten er den rigtige til dit behov? Det kan være vanskeligt at finde ud af hvilken type slibesten du skal vælge hvis du vil i gang med at slibe dine knive, sakse eller haveredskaber selv. 

Slibesten deles op i 3 hovedkategorier:

 

Diamant slibesten er opbygget af industrielt fremstillede diamanter. Diamanterne er bonded i et tynd lag ovenpå en holdeplade. Diamant slibesten er relativt dyre og er bedst egnet til at slibe keramiske knive med. 

 

Natur slibesten købes ofte fordi de med deres variation i stenen kan være smukke at se på. Natur slibesten stammer fra stenbrud forskellige steder i verden. Natur slibesten har den ulempe at de kan have forskellig slibe karakteristik igennem stenen, hvilket man ikke kan se før man kommer til det enkelte lag i stenen efterhånden som den slides under brug.

 

Syntetisk slibesten er industrielt fremstillet og har en bedre slibe karakteristik i forhold til en natur slibesten, da den er mere ensformig i kornstørrelse hele vejen igennem stenen. Det er samtidig muligt under fremstillingen at bestemme mængden af binde materiale i forhold til det abrasive materiale. Det medføre at kan kan opnå den optimale slibesten i forhold til en natur slibesten.

 

Skal jeg slibe tør, olie eller vand?

Den mest udbredte type er våd slibestenen, hvilket skyldes at det er den type slibesten der er nemmest at anvende, og har den bedste performance i forhold til pris. Inden for våd slibesten er der to katagorier. Slibesten til vand og slibesten til olie. Slibesten til olie har den ulempe at de sviner en del, og er svære at rengøre efter brug. Slibesten til vand sviner ikke på samme måde som dem til olie da de kun efterlader vand på dit køkkenbord, hvilket nemt kan tørres op. Våd slibestenen til vand kan nemt renses efter brug ved at skylle den under hanen.

Køb dine kvalitetsslibesten her.

 

I kategorien :