Hvilken kornstørrelse på slibesten?

Hvilken kornstørrelse af slibesten skal jeg vælge?
Slibesten har forskellige kornstørrelse, ligesom et stykke sandpapir. Jo grovere kornstørrelsen er jo lavere er korn tallet. Eks. Er korn 400 grovere end korn 1000. En grov slibesten fjerner mere materiale fra køkkenkniven end en fin kornstørrelse. Er det lang tid siden din kniv er blevet slebet eller er din kniv meget sløv bør du starte med en grov kornstørrelse som eksempelvis korn 400. Derefter afsluttes med en finere kornstørrelse for at give knivsæggen en fin overflade. Almindeligvis kan du afslutte med korn 5000. Men hvis du ønsker at kæle for din knivsæg bør du afslutte din slibning af kniven med korn 8000.
Der findes slibesten som kun består af en kornstørrelse. Det kan bedst betale sig at købe slibesten som har to sider med to forskellige kornstørrelser. Eks korn 400 og korn 1000. De er typisk specificeret som #400/1000. En dobbeltsidet slibesten er praktiske da du så har begge kornstørrelser ved hånden og prisen for en kombineret kornstørrelse på slibestenen er lavere end ved køb af slibesten med kun en kornstørrelse.
De mest almindelige kornstørrelse kombinationer er:
#400/1000
#2000/5000
#3000/8000
Vi anbefaler at du starter med en våd slibesten i korn #400/1000 og #2000/5000 samt et keramisk strygestål til at vedligeholde knivsæggen i det daglige, det dækker de mest almindelige behov når der skal slibes køkkenknive og andet værktøj.
Ønsker du at tage knivslibning mere seriøst bør du overveje en slibesten i korn 3000/8000, så kan du opnå en utrolig vel poleret og super skarp knivsæg.