Strygestål

En køkkenkniv bør vedligeholdes med et godt keramisk strygestål. Det sikrer, at kniven holder sig skarp i længere tid og derfor ikke skal slibes så ofte. Bruger man den keramiske hjælper på den rette måde, kan man få rigtig meget ud af sin kniv. På denne side forhandler vi Cibumic-strygestål til dig, der drømmer om barberbladsskarpe køkkenknive. Længere nede, i bunden af siden, kan du læse mere om fordelene ved vores lækre og effektive produkter.

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side

Keramiske og diamant strygestål fra Cibumic skiller sig ud

Cibumic-strygestålene, som du bliver præsenteret for her på siden, er primært keramiske varianter. I modsætning til de traditionelle har disse en mild slibende effekt. Vores keramiske modeller er fremragende til hårde knive som Torijo, Mac og Elite – men kan også bruges til alle andre knivtyper. De keramiske strygestål er lavet af et materiale, der er meget hårdere end det stærkeste knivstål. Vi har valgt denne strygestålstype, fordi man med den er sikker på at få et materiale, som er væsentligt hårdere end stålet i de allerbedste knive. Cibumic-strygestålene er unikke ved at have en speciel udformet kerne af stål, som gør dem mere modstandsdygtige over for slag. Husk, at du her på siden også finder forskellige sæt – eksempelvis det gode startsæt med strygestål og chefkniv.

 

Hvad gør CIBUMIC strygestål til markeds bedste..

➡Som med alle produkter fra CIBUMIC har vi også ved design af strygestål haft fokus på et kompromisløst materialevalg og har derfor valgt at få fremstillet det i keramik fra Japan af højeste kvalitet. Det sikre dig at du har et stål som kan opretter din æggen på din kniv med kun få stryg. 

 

➡Fokus på kvalitets materiale og høj teknologiske fremstillingsprocesser har resulteret i at vores strygestål kan opnå en ultra hård overflade med en hårdhed på Mohs 8. Med så hård en overflade kan dette strygestål bruges på alle typer af knive fra selv de hårde tyske til de japanske knive som MAC, Kai Shun og CIBUMIC.

 

Som en del af fremstillingsprocessen sikre vi en super tæt molekylestruktur ved at bruge den avancerede Hot-Isostatic Press (HIP) metode, Denne process som giver en høj densitet og tæthed i molekylerne resultere i en holdbarhed som er andre overlegen.

 

➡Strygestålet er fremstillet med en patenteret brudsikker teknologi der reducere risikoen for at stålet går i stykker hvis den ved et uheld tabes. Med sin 16 mm tykkelse vil den ikke gå i stykker hvis den tabes fra en højde på op til 1 meter.

 

➡Fremstillet i en keramik med en kornstørrelse på 2000+ sikre det en super jævn overflade der med garanti kan rette æggen op på dine knive uden af barbere stål af æggen på kniven.

 

Alt dette sikre dig et strygestål med en professionel performance, til markeds absolut laveste pris.

 

Hvad er et strygestål?

Et strygestål er en stang af stål, keramik eller diamant belagt stålstang som bruges til at rette en knivs æg op igen. De er flade, ovale eller runde i tværsnit og op til 30 cm lange. Stål eller keramik udgaverne kan have riller i længde retningen, hvorimod det diamant coatede stål har en overflade af slibende diamant partikler.

I 1980’erne fik keramisk slibemiddel en stigende popularitet, og viste sig af være lige så god, og måske endda bedre til at udføre den daglige rutine med at vedligeholde knive. Virksomhederne udskiftede efterhånden stål med keramik og senere også med diamant.

 

Hvordan bruger man et strygestål?

Et strygestål ved med let hånd at placere det tæt ved kanten af knivbladet (knivsæggen) Herefter stryges med let hånd ned over stangen med kniven så hele knivsbladet har haft kontakt med stålet, alt imens strygestålet forbliver stationært. Dette skal gøres med kniven i en vinkel på ca 15-20 grader. Det gentages med den anden side af kniven. Dette gentages så fem til ti gange pr side.

 

Hvor ofte skal man bruge et strygestål?

Det er ofte anbefalet at man stryger sin kniv lige før eller lige efter brug af kniven, og det kan gøres dagligt. Ved brug af et strygestål, er der generelt mindre brug for at slibe kniven så ofte. Et traditionelt glat strygestål kan ikke genskabe en knivs skarphed hvis bladet er stumpt og sløv, da det ikke fjerner noget materiale fra knivbladet, det retter istedet for deformationer langs knivsæggen op. Ved regelmæssig brug af et stål vil man med et glat strygestål kunne forlænge intervallerne imellem behovet for at skulle slibe sin kniv.