Keramiske knive
-
STRATOS Keramisk Urte kniv
179,00 DKKIkke på lager
Keramiske knive - det bliver ikke bedre og lettere
De keramiske knive adskiller sig fra almindelige knive ved at være fremstillet af et ikke-korroderende materiale kendt som zirconium dioxide. Det keramiske materiale har en række fordele i forhold til stål. For eksempel at bladet er utroligt hårdt, og at knivene har en lavere vægt end stålknive. De keramiske knive er lette at rengøre, og de tåler en tur i opvaskemaskinen. Desuden ruster de ikke. Med en keramisk kniv her fra siden af, tilføjer du både finesse og kvalitet til køkkenet - samtidig med, at de er praktiske. Meget bedre bliver det ikke.
5 ting du skal vide om keramiske knive
Hvis du tænker på at købe nye knive, har du måske også overvejet keramiske knive. De er populære knive, og med god grund. De ligger i et mere overkommelig prisniveau, de er lette, og meget, meget skarpe.
Men er en keramisk kniv den rigtige kniv for dig? Hvis du leder efter et universal værktøj så er svaret sandsynligvis nej. Hvis du i modsætningen leder efter et supplement til din knivsamling med en slidstærk kniv der kan hakke og snitte med pression kan en keramisk kniv være en god investering.
1. Ja de er virkelig lavet af keramik
Men det er ikke den samme keramik som bruges til at lave din kaffekop med. Det mest almindelige keramik til fremstilling af knive er zirconium oxid, også kendt som zirconia. Det er meget hård – og signifikant hårde end rustfast stål og stål med højt indhold af kulstof. Det ruster ikke, og det optager ikke lugt. Så de kan med god samvittighed gå i opvaskemaskinen, i modsætning til stålknive som direkte tager skade af en tur i opvaskemaskinen.
2. De er super skarpe
De ligner og føles måske som en smart plastik kniv, men keramiske knive er super skarpe. De holder sig også skarpe i lang tid. Og som den kendte amerikanske kogebogsforfatter Eivin Kilcher sagde, “hvis du passer dem godt, kan du have dem i ganske lang tid.” på den anden side, når de bliver sløve, er de en smugle svære at slibe for en hjemme sliber, så er det bedst at sende dem til en professionel kniv sliber.
3. De er lette som fjer
Der er virkelig en mærkbar forskel når man sammenligner keramiske knive med deres modstykke af stålknive. Den gennemsnitlige keramiske kniv er ca. halv vægt af en stålkniv. Dette gør dem meget nemme at håndtere, men ultra letvægt er ikke altid ideelt. Cara Mangini, forfatter til kogebogen, Grøntsagsslagteren siger at keramiske knive ikke er tunge nok: ”De virker måske som om de er nemme at bruge til at starte med, men når du arbejder meget med grøntsager, ender det i sidste ende med at din arm og hånd skal lave det meste arbejde hvis kniven er for let.”
4. De er sprøde
Hårdheden som gør de keramiske knive så utrolige skarpe og modstandsdygtige over for slid er også det der gør dem modtagelige over for chipping og brud. ”de har en tendens til at være skrøbelige” siger Kilcher. ”jeg syntes de er virkelige fede – jeg har brugt en del af dem…”
5. De kan ikke erstatte en kokkekniv
En keramisk knive har svært ved at erstatte en kokkekniv. De er fantastiske til visse opgaver. Intet skære igennem kold smør som en keramisk kniv, det føles som om det var varm smør man skære i. Den er også perfekt til den kræsende bartender sok skære flotte skiver af frugt til cocktails. Så, skal du købe en keramisk kniv? Hvis du laver en del opgaver med frugt og også skære en del grøntsager, så er svaret sikkert ja.